'DE WERELD IS MOOIER MET PLANTEN!'


Verzorging

Gefeliciteerd met uw City-line Saintpaulia! Wist u dat de Saintpaulia een meerjarige plant is? De plant kan dus meerdere keren opnieuw in bloei komen, indien er goed voor hem gezorgd wordt! Hieronder geven we de benodigde verzorgingstips om lang van de plant te kunnen genieten.

Temperatuur De Saintpaulia is een echte kamer­plant. De plant is goed houdbaar bij temperaturen tussen de 17 en 25 graden. De ideale om ­gevings­tem­pera­tuur voor de Saintpaulia's is tussen de 20-22 °C. Zet de plant niet op de tocht.

Water Controlleer regelmatig of de potgrond nog vochtig is. Zorg dat het bij het watergeven geen water in de pot blijft staan. Vermijdt dat de bloemen nat worden bij het watergeven.

Voeding Om langer plezier te hebben van uw Saintpaulia is het aan te raden elke 4 weken een klein beetje plantenvoeding aan het water toe te voegen. Zo krijgt de plant de miniralen die ze nodig heeft voor een sterkere celopbouw en bloei. 

Bloeiperiode De bloeiperiode van de Saint­paulia's is on­geveer 4-5 weken. Bij een goede verzorging, komt de plant na enkele weken weer opnieuw in bloei en zijn de City-Line saintpaulia's zeer lang houdbaar (> 1 jaar).

Uitgebloeide bloemen Het is belangrijk dat de uit­gebloeide bloem­en wekelijks verwijderd worden. Hierdoor krijgen nieuwe bloemen een betere kans om zich te ontwikkelen. De City-line Saintpaulia is een meerjarige kamerplant. Als de plant is uitgebloeit, verwijder dan alle bloemen. Nieuwe knoppen worden gevormd binnen 3 weken, als de plant voldoende (indirekte) zonlicht, water en voeding ontvangt.

Niet voor consumptie Ondanks dat Saint­paulia's niet giftig zijn en wij binnen de kwekerij maximaal biologisch werken, raden wij het af om Saintpaulia's te consumeren. Het is wel mogelijk om losse bloemen te gebruiken als decoratie bij een diner of buffet.