Verzorging

Gefeliciteerd met uw City-line Saintpaulia! Hieronder worden diverse verzorgingstips gegeven.

Licht

Saintpaulia's hou­den van veel licht, maar zet ze niet in de directe felle zon. Hierdoor zouden verbrandingen kunnen op­treden op zowel de bladeren als op de bloemen.

Water

Geef uw Saint­paulia elke week ongeveer één glas water (15-20 °C), zodat de potgrond vochtig blijft. Laat de bloemen bij het watergeven niet nat worden om schade te voorkomen.

Temperatuur

De Saintpaulia is een echte kamer­plant. De ideale om ­gevings­tem­pera­tuur voor de Saintpaulia's is tussen de 17-25 °C. Zet de plant niet op de tocht.

Voeding

Om langer plezier te hebben van uw Saintpaulia is het aan te raden elke 3 weken plantenvoeding aan het water toe te voegen.

Bloei periode

De bloeiperiode van de Saint­paulia's is on­geveer 12 weken. Bij een goede verzorging, komt de plant na een aantal weken weer opnieuw in bloei en zijn de City-Line saintpaulia's zeer lang houdbaar (> 1 jaar).

Uitgebloeide bloemen

Het is belangrijk dat de uit­gebloeide bloem­en wekelijks verwijderd worden. Hierdoor krijgen nieuwe bloemen een betere kans om zich te ontwikkelen.

Niet eetbaar

Ondanks dat Saint­paulia's niet giftig zijn en wij maximaal biologisch werken, raden wij het af om Saintpaulia's te consumeren. Het is wel mogelijk om losse bloemen te gebruiken als decoratie bij een diner of buffet.

Wij wensen u veel plezier met uw Saintpaulia!